I 1727 opdagede Johann Heinrich Schulze, at sølvnitrat mørknede ved udsættelse for lys. Dette gav den første begyndelse til fotografering. I 1814 opnåede Joseph Niepce det første fotografiske billede ved hjælp af en tidlig enhed til at projicere billeder i det virkelige liv kaldet camera obscura. Imidlertid krævede billedet otte timers lyseksponering og senere falmede det. I 1837 kom Louis Daguerres første daguerreotype; et billede, der var fikseret og ikke falmede og krævede under tredive minutters lyseksponering. Dette var begyndelsen på fotografering. I 1900 gik det første massemarkedsførte kamera, kaldet Brownie, til salg.

Dette billede af en afroamerikansk straffedømt, der er bundet i ‘Old Sparky’, den elektriske stol i Sing-Sing fængsel, er et demonstrationsbillede snarere end et faktisk henrettelsesfotografi. Fotografiet af William M Vander Weyde er en del af et sæt på ti fotografier, der viser den dømtes celle, stol og henrettelse. Dette var de første billeder taget i 1900 e.Kr. af William M. Van der Weyde, der fangede offentlighedens fantasi og afgav en erklæring om effektiviteten af ​​et billede.

I 1862 ville den franske neurolog Guillaume Duchenne teste den populære teori om, at ansigtet var direkte knyttet til sjælen. han begrundede, at hvis han kunne anvende elektriske strømme på et motivs ansigt, kunne han stimulere musklerne og fotografere resultaterne. Et problem var, at selvom det var let at aktivere fysiske reaktioner med elektriske stød, slappede de fleste af med det samme, at rysten var gået igennem, for hurtigt til, at et kamera kunne optage det. En af patienterne på hospitalet, hvor Duchenne arbejdede, var en skomager, der led af Bell’s Parese. En af manifestationerne af sygdommen var paralyse i ansigtet, hvilket betød, at skomageren ville have sit udtryk i et par minutter efter at have modtaget elektrochok-behandlingen; længe nok er det for fotografen at optage sit udtryk.

Duchenne udsatte skomageren for over 100 sessioner og påførte elektroder på forskellige dele af hans ansigt for at udtrække følelserne. I mellemtiden fotograferede Paul Tournachon, bror til den berømte Felix Nadar. Resultaterne blev offentliggjort i The Mechanism of Human Physiognomy. Hvis fotografierne ser forfærdelige ud, skal du forestille dig, hvad den stakkels skomager udholdt. Stadigvis kom der noget godt ud af eksperimenterne. Duchenne var i stand til at bestemme, at når en person udtrykte et ægte smil, blev bestemte muskler aktiveret. Folk, der ikke bruger disse muskler, når de smiler, viser muligvis symptomer på sociopati.

I de første fotograferingsår var ting, som vi tager for givet alvorlige videnskabelige og filosofiske gåder for nogle mennesker. Hvordan var det for eksempel, at på et enkelt foto blev nogen i nærheden af ​​linsen, der bevægede sig reduceret til en sløring, mens nogen i fjern baggrund kunne fryses midt i trinet?

Det siges, at Oliver Wendell Holmes, der opfandt en stereograf, plejede at sidde ved sit skrivebord og undersøge sådanne fotos gennem et forstørrelsesglas og spekulerer på, om der var et mysterium af naturen, som alle overså.

I 1880’erne Louis Ducous Hauron, designede linser, der producerede billeder, der blev forvrænget, medmindre seeren kiggede på dem fra den rette vinkel. Idéen ville naturligvis aldrig blive populær blandt den fotografiske offentlighed, men det var ved siden af. Nogle ting skulle bare undersøges.

Konklusion

I de tidlige stadier af fotografering blev det ikke set på som en opfindelse af optagelse af billeder og øjeblikke, det fulgte med sit eget sæt af conundrums. Forskere troede, at de havde snublet over en storslået hemmelighed om den eksistentielle virkelighed, og billeder, der blev fanget af kameraer, som de kunne se med det nøgne øje, var bare toppen af isbjerget.