Tirsdag d. 18. februar 1930 vil gå ned i historien som dagen, hvor danske astronomer fandt den mystiske planet Pluto. Opdagelsen blev gjort på Observatoriet i København, hvor en gruppe forskere havde været i gang med intensiv observation af det ydre solsystem i flere uger.

Pluto blev først opdaget af den unge astronom, Clyde Tombaugh, ved hjælp af en fotografisk metode. Han havde studeret planeterne i flere måneder og var endelig stødt på en lille prik på en af sine fotografier, som han mistænkte var en ny planet. Efter flere måneders observation og beregninger bekræftede forskerne endelig, at det var en ny planet, og at den havde en meget usædvanlig bane i forhold til de andre planeter.

Pluto er den mindste planet i vores solsystem og befinder sig i Kuiperbæltet ved randen af solsystemet. Opdagelsen af Pluto har givet forskerne en chance for at lære meget mere om den ydre del af solsystemet, som hidtil har været et mystisk og uudforsket område.

Danske forskere og astronomer har længe været blandt verdens førende inden for astronomi og rumforskning, og opdagelsen af Pluto bekræfter endnu engang Danmarks position som et førende center for videnskabelig forskning og udvikling.