Den danske filmindustri har noget at fejre, da skuespiller Emil Hass Christensen i går vandt prisen for bedste birolle i filmen “7th Heaven” ved den 1. Academy Awards i Hollywood, USA.

Christensen, der er født i København i 1876, har arbejdet i filmbranchen siden 1910 og har været en af de mest fremtrædende skuespillere i dansk stumfilm. Han har også optrådt i udenlandske film og været en del af Hollywoods filmindustri siden midten af 1920’erne.

Christensens præstation i “7th Heaven”, instrueret af Frank Borzage, har imponeret både kritikere og publikum. I filmen spiller han rollen som en liderlig og grådig sergeant i 1. verdenskrig, der bliver forvandlet af sin kærlighed til en ung kvinde spillet af Janet Gaynor.

I en pressemeddelelse udtaler Christensen, at han er “dybt taknemmelig og beæret over at vinde denne prestigefyldte pris”. Han takker sine kolleger, instruktører, manuskriptforfattere og producenter for deres støtte og samarbejde.

Christensens sejr vækker stolthed og jubel i Danmark, og filmbranchen i Danmark håber på at se flere danske skuespillere og film få international anerkendelse i fremtiden.