København, Danmark – Et nyt kapitel er begyndt i Danmark, da Frikorps Danmark blev dannet officielt i dag. Enheden, som vil være en del af Waffen-SS, vil bestå af frivillige danskere, som vil kæmpe på østfronten i det nuværende tyske angreb på Sovjetunionen.

Det danske samfund har reageret blandede følelser omkring denne nye enhed. Nogle ser på det som en mulighed for at bekæmpe kommunisme og beskytte Danmark og Europa, mens andre ser på det som forræderisk og uhensigtsmæssigt at hjælpe tyskerne i kampen mod et andet europæisk land.

Frikops Danmark vil bestå af unge danske mænd mellem 18 og 30 år, som vil blive trænet i Tyskland. De vil også blive udstyret med tyske uniformer og våben.

Lederne af Frikorps Danmark anerkender den polarisering, som dets oprettelse har forårsaget, men mener stadig, at dette er en nødvendig handling i kampen mod kommunismen og for Europa.

Som det ser ud nu, vil Frikorps Danmark sendes videre til østfronten i de kommende uger for at tjene i Waffen-SS’ 6. SS-Gebirgs-Division Nord. Det er stadig uklart, hvad deres første mission vil være.

Mange har allerede meldt sig frivilligt til enheden, og det forventes, at flere danskere vil gøre det samme. Kun tiden vil vise, hvordan denne nye enhed vil påvirke Danmark og resten af Europa, både under og efter krigen.