Vintage View of Paris er en del af sort / hvid fotografering 1950’erne Par dans på gaden. Dette er Paris, men det ligner meget en nat, som Pagan tilbragte i Buenos Aires.

Mens Eiffeltårnet og Triumfbuen næppe har ændret sig siden 1900 ser nogle dele af Paris helt anderledes ud nu. Se hvor meget byen har ændret sig i det sidste århundrede med disse fantastiske billeder.

Tilbage i 1909 besluttede en superrig fransk bankmand ved navn Albert Kahn at oprette et fotografisk arkiv af verden ved hjælp af den nye farvefotograferingsproces, der netop var dukket op, Autochrome Lumiere. Han gav 4 fotografer i opdrag at tage deres kameraer til steder over hele verden. En af byerne, de dokumenterede, var Paris. Her er nogle smukke fotos, de lavede for et århundrede siden.

 Autokromen faldt i popularitet hos fotografer kun få årtier efter dens introduktion, da Kodak og Agfa introducerede deres Kodachrome og Agfacolor Neu-proces i henholdsvis 1935 og 1932.

Fra fotos fra den æra er det tydeligt, at selvom Paris med tiden har ændret sig meget, har den bevaret sin æstetiske værdi. Bortset fra linjer med biler i stedet for heste og vogne, er Paris mest berømte gade Avenue des Champs-Élysées ikke rigtig ændret på over 100 år. Avenue des Champs-Elysees behøver ingen introduktion. En konstant variabel på listen over den franske hovedstads største attraktioner, den besøges hver dag af næsten 300.000 mennesker, der kommer til at beundre dens majestætiske monumenter. Der sker altid noget her, langs verdens smukkeste avenue, dag eller nat. Selvom det siden er blevet ‘verdens smukkeste avenue, var Champs-Elysees engang en sump. Det var i det 17. århundrede, at Andre Le Notre, gartner for solkongen transformerede det. Alléen er kun blevet smukkere med hvert år, der går. Udvalget og forskellige butikker langs Champs-Élysées glæder hjertet hos enhver kunde. Denne prestigefyldte placering er også hjemsted for en række luksusmærker.

Gare d’Orsay er omdannet fra en togstation i 1900 til et kunstmuseum. Fra 1900 til 1939 var Gare d’Orsay leder af det sydvestlige franske jernbanenet. Efter 1939 skulle stationen dog kun betjene forstæderne, da dens platforme var blevet for korte til de moderne, længere tog, der dukkede op med den gradvise elektrificering af jernbanerne.

Triumfbuen ser stadig ud, som den gjorde i 1900, bortset fra at køer i biler har erstattet vogne. Det er det centrale sted for større nationale begivenheder. Ønsket af Napoleon i 1806 blev Arc de Triomphe indviet i 1836 af den franske konge, Louis-Philippe, som dedikerede den til hæren af ​​revolutionen og imperiet. Den ukendte soldat blev begravet i bunden af ​​buen i 1921. Erindringsflammen genindvindes hver dag kl. 18:30.

Gården i Palais du Louvre domineres nu af den moderne glaspyramide, der markerer indgangen til Musée du Louvre. Det krabberformede palads var hovedkvarteret for Frankrigs konger indtil 1682. Det år flyttede Louis XIV, ‘Solkongen’, sit hof til Versailles. Paladset huser i øjeblikket et af verdens mest vidunderlige museer i et kompleks, der er kendt som Grand Louvre.

Folks påklædning har naturligvis ændret sig, men Jardin du Luxembourg ligner meget det gjorde i 1900. Kendt lokalt som “Luco” blev oprettet i 1612 efter ordrer fra Marie de Medicis, mor til Louis XIII. På 23 hektar er det en af ​​de mest populære haver i Paris. der er flere fredede bygninger i haven. Palais de Luxembourg, Musee de Luxembourg, der har nogle gode kunstudstillinger og Orangerie, der huser planter fra Middelhavsområdet.

Pantheon har ikke ændret sig meget. Dette smukke eksempel på den nyklassicistiske arkitektur går tilbage til slutningen af ​​det 18. århundrede og blev oprindeligt bygget som en kirke. I skarp kontrast til Panthéons tunge ydre, føles det indre af mausoleumet let og luftigt. indeni, og du bliver mødt med smukke flisegulve, farverige malerier, indviklet skulptur og et detaljeret dekoreret loft. Fra toppen af ​​kuplen er der en flot panoramaudsigt over Paris. Bygningen af ​​Panthéon tog over 50 år at afslutte på grund af økonomiske og politiske problemer i Frankrig på det tidspunkt. På det tidspunkt, hvor konstruktionen endelig blev ferdigstillet i 1790, var kong Louis XVI blevet afsat af de franske revolutionære. Mens det to gange blev konverteret tilbage til en kirke, og toppen af ​​kuplen holder stadig korset.

Notre-Dame-katedralen ser ens ud. Den omtales ganske enkelt som Notre-Dame, er en middelalderlig katolsk katedral på Île de la Cité i det fjerde arrondissement i Paris. Katedralen blev indviet til Jomfru Maria og betragtes som et af de fineste eksempler på fransk gotisk arkitektur. Det er et produkt fra århundreder af menneskelig indsats og virksomhed blandet med perioder med forsømmelse og endda direkte ødelæggelse – af “mordere”, storstilet hærværk af katedralen, herunder halshugning og knusning af store statuer, under den franske revolution 1789-1794. Og ændringer og reparationer er lige så meget del af Notre Dames historie som den oprindelige vision. Forestil dig de smalle middelalderlige gader og de små træhuse og denne enorme stenting stiger op blandt dem, sådan var det, da det blev bygget.

Operahuset Palais Garnier har ikke rigtig ændret sig. Beliggende i hjertet af Paris er det en arkitektonisk perle. Det er en af ​​de mest besøgte bygninger i Paris. Den 29. september 1860 beordrede Napoleon III opførelsen af ​​et nyt operahus, 171 ansøgere konkurrerede, det blev vundet af en ung arkitekt, der stadig var ukendt på det tidspunkt, der hed Charles Garnier. I fjorten år viet han sig næsten hver dag til den prestigefyldte byggeplads. Fronten blev afduget den 15. august 1867, men operahuset blev først officielt åbnet i 1875, efter imperiets fald. Auditoriet, i rødt og guld, består af fem etager med loger, og otte enorme søjler understøtter kuplen.

Place Vendome er heller ikke ændret. Det er et af de mest luksuriøse og prestigefyldte steder i byen Paris. Det blev bygget i 1686 efter orden af ​​den franske konge Louis den XIV. I løbet af årtier begyndte de mest berømte franske haute couture-mærker og de fineste smykkeshuse at eje enten en butik eller et atelier. I dag er stedet under kontinuerlig overvågning. Dette sted er selve symbolet på fransk luksus.