København, Danmark – I går blev Danish Design officielt grundlagt i en ceremoni, hvor nogle af landets mest fremtrædende designere deltog.

Initiativet til at skabe en dansk designbevægelse blev taget af en gruppe af kunstnere og designere i slutningen af ??1920’erne. Formålet var at skabe et nytænkende designmiljø, der kunne konkurrere med andre verdensomspændende designbevægelser på den tid.

I dag blev Danish Design Association oprettet, og dens bestyrelse blev valgt med Edvard Heiberg i spidsen. Han udtrykte sin tro på, at dansk design kunne blive en stor succes og ville blive anerkendt internationalt som et af de mest innovative og kreative designmiljøer i verden.

Blandt deltagerne i ceremonien var den internationalt anerkendte kunstner Arne Jacobsen, hvis arbejde er blevet en kilde til inspiration for mange danske designere.

Jacobsen udtrykte sin begejstring for initiativet og sagde, at han troede, at det ville føre til en bedre forståelse af dansk design og dets unikke kvaliteter.

Danish Design bevægelsen har allerede tiltrukket sig opmærksomhed og interesse fra designpublikummet både i og uden for Danmark. Det forventes, at den vil fremme økonomisk og kulturel vækst i landet og placere dansk design på verdenskortet.