Københavns Universitet er et af de ældste universiteter i hele Europa. Det blev grundlagt i 1479 og har siden da spillet en vigtig rolle i Danmarks uddannelsessystem og i samfundet som helhed.

Universitetet blev grundlagt af Kong Christian I og blev dengang kendt som Studium Generale. Det var det første universitet i Danmark og det eneste i landet i flere århundreder.

Siden da er universitetet vokset og udviklet sig, og i dag er det en respekteret institution, der tiltrækker studerende og forskere fra hele verden.

Universitetet har en lang og stolt tradition for at fremme forskning og uddannelse og har gennem årene været hjemsted for mange prominente forskere og studerende. Det er et sted, hvor kreativitet og innovation trives, og hvor studerende og forskere kan samarbejde og skabe nye ideer og løsninger.

Københavns Universitet er stadig en vigtig del af Danmarks uddannelsessystem og spiller en væsentlig rolle i samfundet som helhed. Det er en institution, som alle danskere kan være stolte af.