København – Tre af Danmarks mest berømte forfattere, Søren Kierkegaard, Karen Blixen og H.C. Andersen, fejres i dag på 201-årsdagen for Kierkegaards fødsel.

Søren Kierkegaard, der anses for at være en af de mest indflydelsesrige filosoffer i det 19. århundrede, blev født i København den 5. maj 1813. Han skrev en række bøger, der undersøger spørgsmål om eksistens, frihed og tro og er blevet en inspirationskilde for mange tænkere og forfattere.

Karen Blixen, født den 17. april 1885, er kendt for sit forfatterskab, herunder romanen “Den afrikanske farm”, der er baseret på hendes oplevelser som farmer i Kenya. Hun modtog adskillige priser for sit arbejde, inklusiv The Nobel Prize i litteratur i 1954.

H.C. Andersen, der blev født den 2. april 1805, er en af verdens mest berømte og populære eventyrforfattere. Han er kendt for at have skrevet klassikere som “Den lille havfrue”, “Kejserens nye klæder” og “Snedronningen”.

Selvom der er næsten 100 års forskel i fødselsdatoerne, har alle tre forfattere haft en afgørende indflydelse på dansk og international litteratur.

Fejringen af deres liv og arbejde vil fortsætte i dag på en række arrangementer i København og andre dele af landet.